UPDATE: Na telling van alle ontvangen sponsorbedragen is de eindstand opgelopen tot zo'n € 12.000 !

Voor de achtste keer organiseerde Rotaryclub Lansingerland het evenement Lansingerland wandelt voor water. Deze sponsorloop leverde een recordbedrag op van zo'n € 11.000 12.0000 voor een Simavi-waterproject in Tanzania.

Een keten van bijna 500 basisschoolleerlingen liep woensdag 20 maart door het recreatiegebied het Lage Bergse Bos. Zes basisscholen uit Lansingerland wandelden mee: Anne Frank, Groenehoek, Prinses Maxima, de Acker, de Klipper en de Gouden Griffel.

In blauwe rugzakken dragen de kinderen flessen met 6 liter slootwater dat de brandweer heeft opgepompt. Vervolgens leggen ze een afstand van 6 kilometer af. Zo ervaren de leerlingen wat hun leeftijdgenoten in Afrika vaak dagelijks moeten doen voor schoon drinkwater.

Achttien groepen met de blauwe rugzakken werden ‘weggeschoten’ door burgemeester Pieter van de Stadt bij Outdoor Valley, het start- en finishpunt van deze sponsorloop. Na elk startschot zette de brandweer de sirene aan. Vóór de start zorgde bewegingscoach Ricardo voor een professionele warming up met muzikale ondersteuning van dj Dennis.

De groepen die meededen hebben van te voren op school van Rotaryleden een gastles gekregen. Tijdens deze gastles hebben ze informatie ontvangen over het belang van schoon water en goede hygiëne.

Na de finish van de laatste groep overhandigde Petra den Boer, de voorzitter van Rotary Lansingerland, aan Kitty Schoenmaker van Simavi een cheque van € 11.000. Kitty Schoenmaker was erg blij: “Jullie zijn geweldig. Met dit bedrag kunnen we een school in Tanzania voorzien van nieuwe wc’s en waterputten.”

De groep die gemiddeld per leerling het hoogste sponsorbedrag heeft opgehaald, heeft een waterexcursie verdiend naar het Keringhuis, het informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland of naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Dit jaar gaan de leerlingen van groep 4bG van De Gouden Griffel welverdiend op stap. Zij hebben gemiddeld een sponsorbedrag van € 43,61 opgehaald.

Voor de achtste keer heeft Rotaryclub Lansingerland deze sponsorloop georganiseerd. Zonder hulp van lokale sponsoren zoals Albert Heijn Bleiswijk, Hafco Onroerend Goed en Outdoor Valley plus de ondersteuning van EHBO-vrijwilligers en de assistentie van de brandweer was dit natuurlijk niet mogelijk. De leden van Rotary Lansingerland maken zich graag op voor het organiseren van dit evenement in 2020. Zij hopen dat de huidige sponsors zich weer bereid tonen om bij te dragen aan Lansingerland wandelt voor water.