Rotaryclub Lansingerland, in samenwerking met o.a. Simavi, organiseert ook in 2020 voor de basisscholen in Lansingerland het evenement Wandelen voor Water. Onder voorbehoud van datum zal deze sponsorloop, inmiddels voor de 9-de keer, op woensdagochtend 25 maart plaatsvinden.

Wat is Wandelen voor Water?
Het idee is dat kinderen uit ons land leeftijdsgenoten uit Afrika helpen als het gaat om schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en persoonlijke hygiëne. Door middel van een sponsorloop wordt geld ingezameld wat ten goede komt aan door Simavi geselecteerde projecten. Hierbij ervaren de kinderen wat het is om 6 kilometer te lopen met 6 liter water (het dagelijks gemiddelde voor de meeste kinderen in Afrika). Gelet op de af te leggen afstand is Wandelen voor Water gericht op de groepen 7 en 8. Rotaryclub Lansingerland verzorgt een gastles voor de deelnemende groep(en) op uw school waarin bewustwording rondom water centraal staat. Voor een impressie 2019 kijkt u op deze website.

Gewijzigde inschrijfprocedure: online inschrijven
Indien uw school in 2020 deel wil nemen aan Wandelen voor Water kunt u zich aanmelden op de volgende site: www.wandelenvoorwater.nl/inschrijf-formulier. Hier is ook meer (achtergrond) informatie te vinden. Indien u besluit deel te nemen ontvangt Rotaryclub Lansingerland ook graag een bericht in verband met voorbereidingen op het evenement (dit kan door middel van een reply op deze mail).

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst en/of een vraag of verzoek heeft kunt u altijd contact via onderstaande contactgegevens.
Contactpersoon: Abel Kruisdijk, Coördinator Wandelen voor Water 2020