Rotaryclub Lansingerland organiseert Lansingerland wandelt voor water alweer voor de 8e keer. Rotaryclub Lansingerland is een serviceclub voor het gebied van de gemeente Lansingerland. De club is een club van vrouwen en mannen, samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende beroepen en bedrijfstakken. 

Naast de vaste tweewekelijkse bijeenkomsten organiseren de leden diverse andere activiteiten waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Een voorbeeld hiervan is “Bridge in de kas” een jaarlijks georganiseerde bridgedrive in een plantenkas te Bleiswijk, bezocht door zo’n tweehonderd paren. De opbrengst daarvan is voor een goed lokaal doel. Bijvoorbeeld het Speeltuin De Kievit, Jeugdcultuurfonds Lansingerland, de 3B-bus, Scouting en de schoolbibliotheek van OBS Vuurvogel.

Ook organiseert de club sponsorloop Lansingerland Wandelt voor Water, waarbij schoolkinderen uit groep 7 en 8 ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten doen voor een beetje schoon water.
Onderdeel van deze actie is een gastles over water die rotary-leden verzorgen voor leerlingen van de deelnemende scholen.

Lees meer op www.rc-lansingerland.nl>